13 Mart 2010 Cumartesi

AŞK

50'li yılların filmlerine bayılırım. Dean Martin, Rock Hudson, James Steward, Grace Kelly ve daha kimler kimler... Ne var bu filmelerde bu kadar güzel olan?... Aşk var...Eski romantik aşklar.

Eskiden kadınlar el üstünde tutulurmuş. Narin duyguları incinmesin diye kırk takla atılırmış. Erkekler beğendikleri kadının gönlünü çelmek için inanılmaz kurlar yapar, kadınları ihya ederlermiş...Ya şimdi ? Nereye gitti bu adamlar?

Günümüzün erkekleri tam birer hödük. Artık kadınlar erkekleri tavlar oldu. Artık erkekler kendilerini ağırdan satıyor. İşlerine gelmediği noktada "Siz kadınlar çok karışıksınız" klişesi arkasına sığınıp aptala yatıyorlar.... ya da gerçekten çok aptallar. Sanırım bunun nedeni korkmaları. Kadınların gün geçtikçe daha güçlü olmalarından, kendilerine yetebilmelerinden ve belki de bu güçlü varlıklar tarafından reddedilmekten korkuyorlar. Belki bu nedenle de kendilerini ağırdan satıp, işler yolunda gitmediğinde "zaten o benim peşimden koşmuştu" diyerek yok olmak üzere olan egolarını tatmin etmeye çalışıyorlar.

Feminist falan olduğumu düşünmeyin. Sadece eski kadınların yaşadıkları güzel duyguları tadamıyor olmaktan dolayı kızgınlık duyuyorum. Çılgın Ruziye bugünlerde pek bi heyecanlı. Ne varki keyifle yaşaması gereken bu heyecanı , heyecanı yaratan hödüğün naz yapmasından dolayı gölgeleniyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder